Richard Brisius. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Den svenska OS-notan: 10 miljoner

Publicerad

Det har inte varit gratis för SOK att kampanja för ett OS i Sverige. Den svenska notan gick upp i drygt tio miljoner kronor enligt SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Pengarna som spenderats under kampanjen ska enligt Reinebo ha kommit från partners. Han säger även till Sportbladet att det var en rekordlåg budget jämfört med tidigare OS-kampanjer, och att det inte var förgäves.

– Absolut inte. Det här har redan gett oss många nya möjligheter vad gäller olympiska och paralympiska satsningar och det kommer vi få se kommande månader. Vi har också byggt nya koalitioner som vi tror att vi kan använda på olika sätt, både för utveckling av idrotten men också för utveckling av folkhälsan, säger han till Sportbladet.

Är väldigt besviken

Men det är givetvis så att han är besviken och att det var tungt för honom när det inte blev ett OS till Sverige.

– Som verksamhetschef är man väldigt väldigt besviken. Vi är helt säkra på att ett OS i Sverige hade gett den olympiska rörelsen något bra för framtiden. Att man inte är beredd att ta den chansen är en besvikelse för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer