Foto: TT

Rio-guvernör erkänner OS-korruption

Uppdaterad
Publicerad

Rio de Janeiros tidigare guvernör, Sergio Cabral, erkände under en rättegång igår att han betalat två miljoner amerikanska dollar, ca 18 miljoner svenska kronor, för att säkra Rio som värdstad för OS 2016.

Den tidigare guvenören Sergio Cabral säger under rättegången att han betalat två miljoner amerikanska dollar för att säkra att olympiska spelen 2016 skulle hamna i Rio. 

Pengarna skall ha betalats till Lamine Diack, tidigare ordförande för det internationella friidrottsförbundet, och räckte till så mycket som nio röster. Cabral berättade också att det var dåvarande chefen för Brasiliens olympiska kommitté, Carlos Nuzman, som skötte förhandlingarna.

– Nuzman kom till mig och sade: ”Sergio, jag vill berätta för dig att Lamine Diack är en person som är öppen för mutor”, sade Cabral.

Erkännandet kom i rättegången där Cabral står åtalad för korruption.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer