Det blev ingen historisk svensk medalj i taekwondo. Nikita Glasnovic föll i bronsmatchen. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Glasnovic föll i bronsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen historisk första svensk OS-medalj i taekwondo. Nikita Glasnovic föll i bronsmatchen med 1–5 mot Kimia Alizadeh Zenoorin från Iran.

– Det känns tomt. Det handlade om att åka hem med den där bronsmedaljen eller inte, och jag gör det inte den här gången, säger Nikita Glasnovic till TT.

Iranskan tog matchens första poäng och gick också upp i en 2–0-ledning sedan Nikita Glasnovic fått straffpoäng på grund av två varningar.

OS i Rio de Janeiro 2016

I den tredje ronden tog Kimia Alizadeh Zenoorin en trepoängare efter en huvudspark och drygade därmed ut ledningen till 5–0.

”Blickar framåt”

– Det var jättesvårt med hennes längd. Det var svårt att komma in på henne med sparkarna och teknikerna, det hade jag kunnat göra bättre och använda mina styrkor mot hennes långa ben.

Svenskan knep en poäng i slutet av matchen, förlorade med 1–5 och slutar därmed fyra i OS.

– Det är mitt första OS och jag blickar framåt. Det finns mycket för mig att utveckla, jag är 21 år gammal och jag ser fram emot att bli en ännu bättre fighter, säger hon.

Fakta: Nikita Glasnovic

Ålder: 21.

Bostadsort: Malmö.

Längd/vikt: 175 centimeter/57 kilo.

Klubb: Team Toigye Panthers.

Främsta meriter: EM-silver 2016, EM-brons 2014, trea i European Games 2015, allt i 57 kilo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet