OS i Rio pågick mellan 5 och 21 augusti. Foto: Bildbyrån

Stort antal saknar sin lön efter Rio-OS

Uppdaterad
Publicerad

Över två månader har gått sedan OS i Rio avslutades. Men fortfarande saknar omkring hundra personer som arbetade med mästerskapet sin lön och nu kan de stämma organisationen. ”Vi är förda bakom ljuset”, säger Rocky Bester enligt AP.

Runt hundra frilansande entreprenörer, som bland annat arbetat med arenorna och producerat shower, saknar sin betalning efter sommarens Rio-OS.

Läs mer: OS-byn får stark kritik

OS i Rio de Janeiro 2016

De planerar nu att stämma organisationskommittén om de inte får sina pengar.  

– Vi har haft seriösa konversationer under OS angående betalning, men dialogen har alltid varit öppen. Vad som händer här är att ingen ger respons, vi är förda bakom ljuset, säger Rocky Bester som är talesperson för de frilansande entreprenörerna.

Läs mer: Dopningstester uteblev

De ansvariga för OS i Rio skyller de sena utbetalningarna på de egna sponsorerna som inte betalat än.

– Vi ska betala, men vi har inte fått in alla pengar som vi behöver för att kunna betala ut, säger Mario Andrada, talesperson för Rio-OS, enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet