Globen blir padelarena – med 14 banor

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har gjort att Globen i stort sett stått tom det senaste halvåret.

Snart blir det ändring på det.

Senast den 1 november ska det spelas padel i arenan – med 14 bokningsbara banor.

– Det känns verkligen bra att vi tar vara på möjligheten att utnyttja en fantastisk lokal, som på grund av tråkiga omständigheter står tom, och fylla den med något som det finns en så enormt stor efterfrågan på just nu såsom padel, säger Peter Hansson, VD för Globen Padel, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Dessutom känns det extra bra att bidra till att skapa fler möjligheter för människor att röra på sig i dessa tider av mycket hemarbete och stillasittande. Vi ser det här som ett fantastiskt tillfälle att kunna erbjuda en unik padelupplevelse för padelbitna.

Padel har ungefär 500 000 utövare i Sverige och trots att det finns över 2 000 banor i landet, varav 200 i Stockholm, kan det vara svårt att få tider.

– Vi vet att efterfrågan på fler banor är enorm och förstår att ett sådant här centralt läge, med fantastiska kommunikationer, kommer att uppskattas, säger Frida Höök, delägare i Globen Padel.

Totalt kommer det att finnas 14 padelbanor i Globen – med en takhöjd på hela 85 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.