Baharak Soleymani under padelmatchen i Utmanarmötet. Foto: Bildbyrån

Padelstjärnan Soleymani briljerade i ”Utmanarmötet”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin sände SVT i dag den nya innesporten padel.

Då visade Sverige-ettan Baharak Soleymani, 34, klassen när hon tillsammans med Antonette Andersson slog rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic i två raka set, 6-0 och 6-3.

– Jäklar vad roligt det var, säger Soleymani till SVT Sport.

Under söndagen visades den tredje delen av SVT:s specialsatsning ”Utmanarmötet”. Den här gången stod padel på schemat och först ut var en toppmatch på damsidan där rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic ställdes mot SM-mästarna Antonette Andersson och Baharak Soleymani.

Firma Andersson/Soleymani vann med 6-0, 6-3 och Soleymani var den stora skillnaden med flera vinnande slag.

Hon är Sveriges första spelare som nått en ranking (93) på topp 100 i prestigefyllda World Padel Tour.

– Första set gick lättare än väntat, men vi behöll fokus och pressade dem hårt så det kändes riktigt bra. Det var en jätterolig match att spela och jag hoppas att alla är nöjda där hemma i tv-sofforna, säger Soleymani.

Det här var första gången någonsin som den snabbt växande sporten visades i SVT.

Häftiga bollar i herrmatchen

Det spelades också en herrmatch mellan WPT-satsande Calle Knutsson och Daniel Windahl samt SM-mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

Efter 1-1 i set avgjordes matchen i supertiebreak först till tio och där vann duon Bonfré/Stjern med 10-4 (4-6, 6-3, 10-4).

Det var en underhållande match med många häftiga bollar.

– Ja, vi fick till några stycken. Det är en balansgång mellan underhållning och hur mycket man ska gå för segern, men vi hittade en bra nivå. Jag tycker att alla spelade bra och då blir det bra bollar, säger Viktor Stjern.

TIDIGARE UTMANARMÖTEN

10 maj: Tennis. Prestigemöte mellan Sveriges två bästa tennisspelare. Bröderna Mikael och Elias Ymer möttes i en match för att avgöra vem som är bäst i landet och familjen.

17 maj: Bordtennis. Sveriges bästa spelare på damsidan, Linda Bergström mot 20-åriga Stina Källberg. Sedan utmanades Sveriges bästa herrspelare, Mattias Falck, av 18-årige talangen Truls Möregårdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.