Lär dig serva som en padelmästare – här är bästa tipsen

Uppdaterad
Publicerad

Padelstjärnan Baharak ”Barre” Soleymani bjuder på sina bästa servetips  och SVT:s reporter Max Schüllerqvist har det svettigt när han ska försöka returnera servarna.

Padel är en sport som haft en explosionsartad utveckling i Sverige. Många har provat på sporten de senaste åren, och nybörjarmisstagen är också många. Det är lätt hänt att man agerar lite som på en tennisbana, men taktiken i padel är en helt annan. Inte minst när det gäller att serva.

– Man ser att många vill serva så hårt som möjligt, men då hinner man kanske inte fram till nät, säger ”Barre”.

Det allra viktigaste att komma ihåg är att gå på nät direkt efter serven. I padel – till skillnad från tennis – är det ovanligt med serveess, och serven syftar främst till att göra det svårt för motståndaren.

Det finns tre olika ytor hon siktar på när hon servar.

– Mot glaset, mot kroppen eller mot mittlinjen, säger hon.

700 padelhallar i landet

2013 fanns det ynka 7 padelhallar i Sverige. 2021 är siffran uppe i omkring 700 hallar. Det finns nu nästan dubbelt så padelhallar som ishockeyhallar (362 sycken).

Så fick Sverige dubbelt så många padelhallar som ishallar  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.