Billie Gajic under damernas SM-final i padel i Helsingborg förra året. Foto: Bildbyrån

Se padel i SVT:s ”Utmanarmötet”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin sänder SVT den nya innesporten padel.

En toppmatch på dam- respektive herrsidan ska avgöras – Chris Härenstam kommenterar tillsammans med gästexperten Andréas Johansson som har rutin som svensk förbundskapten.

Första veckan gjorde bröderna Elias och Mikael Ymer upp på tennisbanan.

Under helgen som gick bjöds tittarna på toppmatcher i bordtennis både på dam- och herrsidan.

I dag fortsätter SVT:s specialsatsning ”Utmanarmötet”. Den här gången är det padel som står i fokus, och det är första gången som SVT sänder den populära sporten.

Chris Härenstam kommenterar och har med sig gästexpert Andréas Johansson, en av Sveriges bästa padelspelare och tränare.

I första matchen utmanar rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic SM-mästarna Antonette Andersson och Baharak Soleymani.

– När den här chansen kom att få spela en riktig match kände jag att det ska bli så roligt, men också nervöst. Jag har inte tävlat på två-tre månader så det är lite snabba puckar nu, säger Baharak Soleymani till SVT Sport.

Efter dammatchen möter WPT-satsande Calle Knutsson och Daniel Windahl SM-mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

Pierre Bonfré och Viktor Stjern under SM-finalen i padel i Helsingborg förra året. Foto: Bildbyrån

”Avkoppling i en tuff vardag”

Matcherna spelas i Padel Arena Frihamnen i Göteborg. Det är tre set med Golden Point och supertiebreak (till tio) vid avgörande set.

Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT, berättar i det här inlägget från den 7 maj om specialsatsningen ”Utmanarmötet” och om varför SVT sänder liveidrott igen.

– Vi vet att många tv-tittare längtar efter liveidrott och en stund av underhållning och avkoppling i en tuff vardag. Vi vill också tillsammans med idrotten testa nya format och produktionsupplägg för att hitta en väg framåt i en vardag som tyvärr nog kommer att se väldigt annorlunda ut under en lång tid framöver, säger Åsa Edlund Jönsson.

FAKTA: UTMANARMÖTET PADEL

15.00-17.55 i SVT1 och SVT Play

Kommentator: Chris Härenstam. Gästexpert: Andréas Johansson, en av Sveriges bästa padelspelare och tränare.

I första matchen utmanar rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic SM-mästarna Antonette Andersson och Baharak Soleymani. Efter det möter WPT-satsande Calle Knutsson och Daniel Windahl SM-mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

Matcherna spelas i Padel Arena Frihamnen i Göteborg. Det är tre set med Golden Point och supertiebreak (till tio) vid avgörande set.

Tidigare utmanarmöten:

10 maj: Tennis. Prestigemöte mellan Sveriges två bästa tennisspelare. Bröderna Mikael och Elias Ymer möttes i en match för att avgöra vem som är bäst i landet och familjen.

17 maj: Bordtennis. Sveriges bästa spelare på damsidan, Linda Bergström mot 20-åriga Stina Källberg. Sedan utmanades Sveriges bästa herrspelare, Mattias Falck, av 18-årige talangen Truls Möregårdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.