Emil Andersson. Foto: Bildbyrån

Bordtennisherrar förlorade medaljmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges herrar förlorade kvartsfinalen mot Frankrike med 1-2. Därmed gick laget miste om att kunna försvara sitt silver från Rio 2016.

– Det är jävligt tungt, säger Emil Andersson som förlorade den avgörande matchen.

I den avgörande tredje matchen förlorade Emil Andersson mot Clement Berthier med 1-3 (9-11,5-11,11-2,8-11). Kvartsfinalen i klass 8 för stående spelare var första matchen och gällde direkt en medalj eftersom det inte spelas någon bronsmatch i Paralympics.

– Det är värdelöst. Vi gör en bra dubbel men jag kommer inte alls upp i nivå. Det är en tung förlust. Jag kommer inte riktigt in i matchen, det var för mycket upp och ner. Jag tar ett set och sedan faller jag tillbaka, säger Andersson till SVT Sport.

Paralympics

Andersson såg ut att vara på gång när han sprang hem tredje set med 11-2.

– Berthier spelar bättre än Andersson i den här matchen förutom i det tredje setet, säger SVT Sports expert Fabian Rignell om fransmannen, tät defensivt och kunde ställa om, som var lurig att möta med klibbigt kinagummi och nabb på sin racket. 

Karlsson tappade 2-1 i andra matchen

I den andra matchen förlorade Karlsson mot Thomas Bouvais med 2-3 (8-11,11-7,11-4,9-11,8-11) efter att ha tappat en 2-1-ledning. Karlsson avslutade med två enkla backhandmissar.

– Han blir lite passiv där han tvekade på några bollar i mitten av femte setet, säger experten Rignell.

I den inledande dubbeln vann Karlsson och Andersson med 3-1 (12-10,11-13,12-10,14-12) mot Bouvais/Berthier efter att ha avgjort på sin femte matchboll. I det andra setet tappade svenskarna 10-5 men kom sedan starkt tillbaka.

– Det är surt som fan, säger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet