Louise Etzner Jakobsson och hästen Goldstrike B.J. Foto: Bildbyrån

Louise Etzner Jakobsson missade medalj – men är vidare till küren

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen Paralympics-medalj för varken Louise Etzner Jakobsson eller Lena Malmström i dagens individuella dressyrtävling.

Men deras placeringar räckte till avancemang till måndagens tävling i kür.

– Det var över förväntan. Jag är så glad för att hästen har skött sig så fint, säger Louise Etzner Jakobsson till SVT Sport.

Medaljhoppet Louise Etzner Jakobssson missade medaljerna i dagens individuella dressyr i den fjärde klassen.

Men poängen 72.634 procent räckte till en fjärde plats och vidare avancemang till måndagens kür.

Paralympics

– Det var över förväntan. Jag är så glad för att hästen har skött sig så fint, säger Louise Etzner Jakobsson till SVT Sport.

Etzner Jakobsson bröt benet för bara sju veckor sedan och stod för en stark insats i dagens tävling tillsammans med hästen Goldstrike B.J. Ekipaget slog nämligen nytt personbästa med en procent.

– Jag har inte haft några tankar på medaljer eller placeringar eftersom han (hästen) är så pass ny, säger hon till SVT Sport.

Debutanten också vidare

Paralympicsdebutanten Lena Malmström slutade sexa tillsammans med Fabulous Fidelie, och även de är därmed klara för måndagens kür.

Guldet gick till Sanne Voets från Nederländerna. Silvret tog brasilianaren Rodolpho Riskalla och bronset till Manon Claeys från Belgien.

MER PARALYMPICS: Etzner Jakobssons tuffa uppladdning – ny häst och benbrott (25 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet