Fransyska diskvalificerad i dressyren – brister ut i gråt

Uppdaterad
Publicerad

Dagens dressyrtävling i Paralympics blev en riktig mardröm för fransyskan Celine Gerny med hästen Rhapsodie.

Strax efter att hon gjorde sin entré så blev hon tillkallad av domarna – och diskvalificerades på grund av felaktig utrustning.

– En personlig tragedi, när Paralympics tar slut innan det ens har börjat, säger SVT:s expert AnnaMaria Fredholm i sändningen.

Ett säkerhetsfäste satt inte som det skulle. Detta resulterade i att hon blev diskad och inte ens fick komma till start.

– Hon har rest till Tokyo och får inte starta på grund av felaktig utrustning, säger SVT:s kommentator AnnaMaria Fredholm i sändningen.

Paralympics

Fästet behövde vara knäppt innan man går in på banan, och är en del av säkerhetsutrustningen. Något som både hon och hennes lag missade att göra.

– Det är här är ju fruktansvärt. Det är en personlig tragedi, när Paralympics tar slut innan det ens har börjat, säger Fredholm.

MER PARALYMPICS: Etzner Jakobssons tuffa uppladdning – ny häst och benbrott (25 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet