- Foto: -

Bronstårarna: ”Hade kunnat simma snabbare”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev brons på favoritdistansen 100 meter bröstsim. Men Sveriges främsta paralympier i Rio, tillika fanbärare, hade hoppats på en bättre prestation. ”Jag hade kunnat simmare snabbare”, säger Maja Reichard till SVT Sport.

Det var inte valören som framkallade tårarna.

– Det är inte besvikelsen över att inte ta guld. Det är mest besvikelsen över att jag hade kunnat simma snabbare, jag har mer att ge, säger hon och utvecklar:

Paralympics

– Hade jag simmat snabbare och fått pers hade jag varit jättenöjd över den här medaljen. Just nu är jag inte så jättenöjd, jag blir väl det om ett tag.

Trots besvikelsen är hon Sveriges överlägset främste paralympier i Rio. För fyra år sedan i London blev det en medalj och efter bronset natten mot onsdag har Maja Reichard tagit tre medaljer.

– På det sättet får jag vara nöjd, säger Reichard.

Hon har dessutom chansen att utöka medaljskörden ytterligare då hon ska tävla på 100 meter fritt och på 200 meter medley.

– Nu ska jag ladda om, säger hon.

Hör hela intervjun med Maja Reichard i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet