Arnt-Christian Furuberg under världscupen i Östersund. Foto: TT

Arnt-Christian Furuberg missar paralympics på grund av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget paralympics för Arnt-Christian Furuberg, 34.

Skidåkaren testades positivt för covid-19 inför avresan till Peking.

– Det har varit känslomässigt upp och ner hela veckan, säger han till SVT Sport.

Furubergs deltagande hängde redan på en skör tråd. Han testades positivt för covid-19 i februari och då meddelade truppchef Niclas Grön att det var mycket som skulle stämma ifall Furuberg skulle kunna resa till Peking.

I dag står det klart att han får stanna hemma.

Paralympics

– Riktigt tråkigt såklart. Det är något jag har tränat för de senaste fem, sex åren så det är klart att det är tungt att jag inte kommer dit. Men jag var lite inställd på att det kunde bli så eftersom jag har hört att PCR-testen kan svänga mycket fram och tillbaka, säger Furubrg.

Furuberg testades positivt för första gången för två och en halv vecka sedan. Då var han sjuk med feber i några dagar men har kunnat komma tillbaka till träning. Hoppet om att till slut kunna åka till Paralympcis ökade när han testades negativt både under måndagen och tisdagen.

Men i torsdags kväll testades han positivt på nytt och då var det kört.

Jag kan tänka mig att det känns extra surt med tanke på dina negativa tester?

– Ja, det är det ju. Det blir en känslomässig berg- och dalbana. När jag först blev sjuk kände jag att det är kört. Men jag blev frisk ganska snabbt och kände mig pigg. När jag sedan testades negativt började hoppet komma tillbaka och man blev mer inställd på att det kan gå vägen. Och så blir det inget ändå, det blir känslomässigt upp och ner hela veckan.

Furubergs första planerade distans var 18 kilometer under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet