Foto: SVT

Zebastian Modin får äntligen tävla igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en säsong med inställda tävlingar får nu äntligen parasportaren Zebastian Modin tävla i världscupen igen.

Ett viktigt besked med tanke på att Paralympics bara är ett år bort.

– Det är ett år sedan vi tävlade i paratävlingar så det är så klart jätteviktigt att de blir tävlingar nu hela mars, säger Zebastian Modin.

Det har gått ett år sedan 27-årige Zebastian Modin tävlade internationellt senast. Men nu i mars ska de bli två världscupsveckor, först i Planica och Kranjska Gora i Slovenien och sen i Vuokatti, Finland.

– Vi har hållit igång med en del tävlingsträningar och har åkt Sverigecupen, men det är nyttigt också att känna var man står inför en ny träningssommar eftersom det är både VM och Paralympics nästa år, säger Zebastian Modin.

Inställt VM

Han har kallat de här året för den eviga försäsongen. Coronapandemin har stoppat både världscupstävlingar och VM, men han tycker ändå det har gått förvånansvärt bra att motivera sig till att träna i stället för tävla.

– Det är klart att ibland har det varit segt. VM blev inställt. Man får bryta ihop en eftermiddag och sen komma igen, men på nåt sätt ändå ha Paralympics och sen VM på hemmaplan 2023 som ett långsiktigt mål, säger Zebastian Modin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.