Ebba Årsjö

Årsjö tog karriärens första seger i super-G

Uppdaterad
Publicerad

Framgångarna fortsätter för Ebba Årsjö.

På torsdagen tog hon karriärens första seger i super-G.

– Det väger tyngre än att vinna i slalom eller storslalom, säger det svenska Paralympicshoppet till SVT Sport.

Ebba Årsjö gör sin andra säsong i världscupen där det stora målet – och det går minst sagt bra.

Efter flera vinster i slalom och storslalom tog hon på torsdagen karriärens första seger i super-G när hon vann i Talbach i Österrike.

– Det gick väldigt bra men inte som planerat, jag var förberedd på att det skulle gå ganska dåligt faktiskt. Så jag är väldigt glad, säger Ebba Årsjö till SVT Sport.

Varför hade du den känslan?

– Jag hade med mig från störtloppet för några dagar sedan att det är tufft och med mitt ben är det svårt att klara av den här långa banan. Jag var också jag nervös att min plan inte skulle fungera. Men i stället fick jag ett kvitto på att den fungerade.

”Väger tyngre”

Årsjö gick ut som första startande och hon satte standarden direkt i tävlingen där ingen kunde utmana henne.

– Det kändes i benen och det händer saker från början till slut. Men jag skulle säga att åket jag hade tänkt ut innan skulle vara väldigt jobbigt hela vägen men då jag åkte smart från början så kunde jag ta i lite mer på slutet och ha fart med mig.

En seger som betydde mycket för Årsjö, som bytte till parasport 2019.

– Det väger tyngre än att vinna i slalom eller storslalom. Jag har det kämpigare i fart med mitt ben.

”Var smart i dag”

Även förbundskaptenen Henrik Bergqvist var nöjd.

– Ebba var smart i dag i en extremt lång backe, betydligt längre än vi har tillgång till att köra i Sverige. Det gäller att vara smart och fördela ut krafterna från start till mål vilket hon gjorde, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.