Ebba Årsjö. Foto: Parasport Sverige

Ebba Årsjö ansluter till VM

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Årsjö testades positivt för covid-19 förra veckan och har missat inledningen av VM.

Nu är 21-åringen frisk och redo att ansluta till mästerskapet.

– Jag är så glad just nu, säger hon.

Det var dagarna innan VM-starten i norska Lillehammer som alpinåkaren Ebba Årsjö, som är ett stort medajlhopp i paralympics, testades positivt för covid-19.

Symptomen har varit lindriga och förhoppningen har hela tiden varit att hon ska ansluta senare till mästerskapet. I dag testade hon således negativt och kan nu resa in i Norge.

Paralympics

– Jag är så glad just nu. Det har varit vidrigt att sitta hemma och titta när tjejerna har tävlat. Det är de här mästerskapen man tränar och sliter varje dag för. Jag är löjligt taggad på att få åka till Norge och tävla igen, säger 21-åringen i ett uttalande. 

Världsmästerskapet inleddes i torsdags med störtlopp. Årsjö har missat samtliga fartgrenar men kommer nu hinna köra både slalomen, storslalomen och parallellslalomen. Tidigare under säsongen har hon vunnit två världscupsegrar, en i slalom och en i storslalom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet