Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Hon satsar ensam mot toppen – i herrlaget

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Persson är Sveriges enda kvinnliga elitsatsande parahockeyspelare. Målet är att nå herrlandslaget och Paralympics 2026.

Något damlandslag finns inte i Sverige däremot representerade Caroline Persson världslaget i det första världsmästerskapet för enbart damer som gick av stapeln i höstas. Tillsammans med spelare från bland annat Japan och Finland mötte världslaget nationer som USA, Kanada och Storbritannien.

Hennes klubblag FIFH Sledgehammers från Malmö är Sveriges bästa, även där spelar hon tillsammans med män, de flesta betydligt äldre än 22-åriga Caroline Persson.

– En del undrar om det inte är jobbigt att spela med killar men jag vet ju inget annat och jag tycker bara det är roligt och tror det är bra att vi har olika erfarenheter, säger Caroline Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.