Foto: SVT/BILDBYRÅN

Ny paramedalj för Modin

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modins succé-VM fortsätter – idag kom tredje medaljen av tre möjliga på parasportens längd-VM, ännu ett silver.

Dagens medalj i Finsterau, Tyskland kom på 20 km klassiskt för Modin som tävlar i klassen för synskadade. Efter en relativt långsam öppning, svensken låg fyra efter fem km, stegrade han farten och tog sig förbi såväl ukrainaren Holub som norrmannen Bye.

Dock var Modin chanslös mot suveräne vinnaren, kanadensaren Brian McKeever, som vann på 57.35,4 över de två milen – 3.12 före Modin som i sin tur var elva sekunder bättre än bronsmannen Bye.

Sen tidigare har svensken ett guld i sprint och dessutom ett silver i stafett med Helene Ripa som dock inte lyckades ta någon medalj idag, utan slutade sjua i damernas 15 km klassiskt för stående. Ukraina tog hand om samtliga tre medaljer där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.