Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Världscupsäsongen började bra för Paralympicsmästaren Philip Jönsson. Foto: Bildbyrån

Parahjälten Jönsson tvåa i VC-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Philip Jönsson blev guldhjälte under Paralympics i Tokyo. Nu är säsongens världscup igång och Jönsson fortsätter imponera. Under fredagen blev han tvåa i världscupen på 50 meter liggande. 

Sedan Tokyo har han haft en svår covid. Han darrade inte vid världscuppremiären i Chateauroux i centrala delen av Frankrike.

– Känns helt underbart att få till skjutningen både i grundomgången och i finalen. Det betyder mycket att veta att träningen som man har lagt ner ger resultat och att man hör hemma på de stora scenerna, säger en glad Philip Jönsson till Paralympics.se.

På söndag väntar favoritgrenen 10 meter luftgevär.

Efter Paralympicsguldet tilldelades Philip Jönsson SVT Sports Sportspegelpriset på Idrottsgalan och blev utsedd till Årets manlige idrottare på Svenska Parasportgalan.

Philip Jönsson vann Sportspegelpriset 2022 – i ett samtal med SVT sports Mats Nyström berättar Philip om resan mot guldet och sin syn på livet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.