Paralympiern Stefan Olsson. Foto: Bildbyrån

Efter beskedet: Guldmedaljören tvekar kring fortsättning

Uppdaterad
Publicerad

En av många parasportare som påverkas av beskedet om att skjuta upp Paralympics är tvåfaldige guldmedaljören Stefan Olsson som ägnar sig åt rullstolstennis.

Han tvekar nu kring framtiden.

– Jag har inte tagit något beslut än om jag ska fortsätta ett år till, säger han i SVT:s Helgstudion.

Tidigare i veckan kom beskedet att såväl OS som Paralympics skjuts upp till nästa år, något som får stora konsekvenser för parasportarna som lever i en annan ekonomisk verklighet än OS-deltagarna.

Stefan Olsson har gjort fyra Paralympics och har två guldmedaljer i rullstolstennis (dubbel).

Paralympics

– För min egen del är det jättetufft med ett år till. Det är mycket som ska se till att hamna på plats och sedan är frågan om jag verkligen har energin och orken. Det är också en pengafråga. Så det är mycket som är i tankarna just nu, säger han i SVT:s Helgstudion.

Är du helt säker på att du fortsätter ett år till?

– Jag har inte tagit det beslutet än. Just nu kan jag inte bestämma mig utan det är ganska mycket som ska falla på plats först. Jag får helt enkelt vänta lite med det beslutet och tänka igenom vad jag verkligen vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet