Helene Ripa efter sitt guld i Paralympics 2014. Foto: Bildbyrån

SVT sänder de två kommande paralympiska spelen

Uppdaterad
Publicerad

SVT fortsätter sin satsning på Paralympics. Nu står det klart att de två kommande paralympiska spelen – i Pyeongchang, Sydkorea och i Tokyo, Japan – sänds i SVT.

– Vi är jätteglada att kunna erbjuda de två kommande paralympiska spelen till vår publik. Paralympics är idrott när det är som bäst – fantastiska prestationer som griper tag och engagerar, starka känslor och dramatik, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

2018 avgörs vinter-Paralympics i Pyeongchang i Sydkorea, den 8-18 mars. Och den 25 augusti 2020 invigs de paralympiska sommarspelen i Tokyo.

Paralympics

Ökat intresse för spelen

Intresset för Paralympics har ökat dramatiskt under de senaste åren. Spelen i Sotji 2014 och sommarspelen i Rio slog både rekord i tv-publik globalt sett för vinter respektive sommar. SVT sände 300 timmar från Paralympics i Rio 2016.

– Vi hoppas så klart få uppleva flera nya svenska sportklassiker som Helene Ripas sensationella guld i längdskidor 2014 och Karl Forsmans guld i simning 2016, säger Åsa Edlund Jönsson.

Då hade Paralympics premiär

Paralympics arrangerades på sommaren första gången i Rom 1960 och på vintern i Örnsköldsvik 1976.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet