Zebastian Modin. Foto: TT

Zebastian Modin gör långloppsdebut

Uppdaterad
Publicerad

Para-längdskidåkaren Zebastian Modin har sedan tidigare annonserat sina planer på en långloppssatsning och att åka Vasaloppet i mars. Nu har han bestämt sig för att genrepa med Östersund Ski Marathon.

Modin som har haft stora framgångar i världscupen och har ett flertal medaljer från Paralympics har aldrig tidigare åkt långlopp. Men den här säsongen ingår Modin i det nystartade långsloppsteamet Team Engcon med bland andra Jerry Ahrlin, Laila Kveli och Robin Bryntesson.

– Långlopp är något annorlunda då det är mer folk och finns större risk för strul efter banan. Min plan var att köra loppet på riktiga Vasaloppsbanan men med de senaste förändringarna har även vi ändrat våra planer. Jag kommer istället fortsätta träna här hemma och köra tävling på banor som jag har tränat på i många år och känner mig trygg med. Loppet blir ändå något helt nytt för mig, säger Zebastian i ett pressmeddelande.

Östersund Ski Marathon genomförs lördag den 18 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer