Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zebastian Modin tar en mellansäsong för att satsa mot Paralympics 2026. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Zebastian Modin pausar – siktar mot Paralympics 2026

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin har siktet inställt på Paralympics 2026.

Nu tar han en paus för att utvecklas.

– Jag kände att det inte är hållbart längre, utan fick tänka till och dra i handbromsen lite, säger han till SVT Sport.

Förra säsongen var den mest framgångsrika hittills för den blinde skidåkaren Zebastian Modin, med fyra längdmedaljer varav två guld vid hemma-VM i Östersund. Men framgångarna hade ett pris för den snart 30-årige elitidrottaren, som tänker tävla sparsamt i vinter.

– Målet med säsongen är att höften ska bli helt återställd, så att jag kan satsa mot Paralympics 2026, säger Zebastian Modin till SVT Sport.

I höst har Zebastian Modin tränat mindre än tidigare, men mer intensivt. Mindre skidor, mer styrka och rehab – för att slippa problem i framtiden. Efter fyra Paralympics har han åtta medaljer, men fortfarande inget guld – och det är just guldet som kan kröna hans karriär vid Paralympics i Cortina om drygt två år.

– Jag måste hitta motivation i både kropp och huvud. Ska jag till Paralympics 2026 är det medalj som gäller, säger Zebastian Modin till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.