Zebastian Modin och gudien Daniel Richardsson krönte säsongen i längdskidor med totalseger i världscupen. Bilden är från para-VM i Östersund. Foto: Bildbyrån

Zebastian Modin vinner totala världscupen i längdskidor

Uppdaterad
Publicerad

På para-VM hemma i Östersund blev det fyra medaljer, varav två guld. Nu står det klart att Zebastian Modin också med klar marginal tar hem totala världscupen i längdskidor.

Modin och guiden Daniel Rickardsson, tidigare landslagsåkare i längdskidor, avslutade säsongen med en andraplats på masstarten 20 kilometer fristil i amerikanska Soldier Hollow.

Resultatet innebär totalseger i världscupen med totalt 909 poäng. En klar seger före andraplacerade Inkki Indola från Finland (756 poäng).

– Loppet gick bra från start, men det blev tyngre mot slutet. Men säsongen som helhet har varit riktigt bra, säger Zebastian Modin till Svenska Parasportförbundet.

Det är första säsongen som Zebastian Modin åker med Daniel Rickardsson som guide.

– Allt är nytt och annorlunda för mig. Men det har varit en väldigt kul och lärorik säsong, säger Daniel Rickardsson.

Zebastian Modin om operationen: ”Då tappade jag all syn” (2 februari): 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Zebastian Modin om operationen som försämrade synen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.