Walter Wallberg har slitit av korsbandet. Arkivbild. Foto: TT Bild

Puckelpiståkaren Walter Wallberg har slitit av korsbandet

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallberg har haft en succéartad säsong med tre pallplatser i världscupen.

Men nu är hans säsong över.

Han slet av ena korsbandet på träning i Japan.

– Det gjorde väldigt ont, säger han.

Walter Wallberg har tagit tre pallplatser och ligger femma i puckelpistens världscup.

Men i natt kom 19-åringen inte till start vid världscupen i japanska Tazawako. Anledningen var ett olyckligt träningsåk tidigare under dagen.

– Jag tryckte på bra, men mitt i en puckel så hamnade jag lite i obalans och fick ett slag upp i knäet. Jag åkte ur och det gjorde väldigt ont. Då åkte vi och gjorde en magnetrötngen och såg att korsbandet var av, säger han till SVT Sport.

Hur kändes det att få det beskedet?

– Det är supertråkigt. Jag har ju haft en jättebra säsong hela året, och det kändes ju bra förra året. Jag är verkligen på gång. Och att sen helt plötsligt få avbryta säsongen och få gå tillbaka till ruta ett, det känns sjukt tråkigt.

– Det är riktigt synd när det har flutit på så pass bra.

SE MER: Här tar Walter Walberg pallplats i Deer Valley (9/2)

Operation så snart som möjligt

Det är det främre korsbandet på höger knä som är avslitet. Wallberg kommer att opereras direkt när han kommer hem till Sverige, och sedan väntar rehab. Hur länge han blir borta är oklart.

– Jag blir ju borta säsongen ut, sen får vi se hur det går i sommar. Det är ju lite svårt att säga nu hur det går med rehab och så.

REPORTAGE: Rebellerna som växte upp – Puckelpistens historia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.