Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Walter Wallberg om den för tidigt avslutade säsongen Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Walter Wallberg avslutar säsongen – knä spökar

Uppdaterad
Publicerad

Tre världscupstävlingar kvarstår.

Men säsongen är över för Walter Wallberg.

– Det finns risk att skadan blir kronisk om jag skulle fortsätta åka, säger han till SVT Sport.

Walter Wallberg väljer att avsluta puckelpistsäsongen, trots att tre helger återstår. Knäproblem har stört svensken sedan tävlingarna i Bakuriani strax före jul, då han ådrog sig en bristning i knäskålssenan.

Wallberg har dock fortsatt att träna och tävla och vann till och med en världscuptävling i Kanada i januari.

– Självklart jättetråkigt. Det är bara tre tävlingar kvar. Beror mycket på knäskadan jag har dragit på mig. Den förra skadan jag fick har läkt, men det har resulterat i en överbelastningsskada. Och det finns risk att den blir kronisk om jag skulle fortsätta åka. Det känns inte värt det i och med att jag har två otroligt viktiga säsonger framöver, säger Wallberg till SVT Sport.

Nästa säsong är det VM och året efter det OS.

– Jag har en överbelastningsskada som är på gränsen till att gå över till något kroniskt, det är just det jag inte vill ha inför de kommande två säsongerna. Jag ska prioretera att verkligen bli av med detta och komma igång på försäsongen så man är 100 procent inför en VM-säsong. Det är lite det det handlar om att inte ha något tragglandes inför så viktiga säsonger.

Inför avslutningen av VC-säsongen ligger Wallberg fyra i totalställningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.