Robert Hansson ny sportchef för svensk puckel

Uppdaterad
Publicerad

Svensk puckelpist får en ny sportchef. Svenska Skidförbundet (SSF) har anställt Robert Hansson, som tillträder sin nya tjänst den 1 april. Han ersätter Anders ”Mascot” Olofsson, som får en ny roll i förbundet.

– Att vi nu förstärker organisationen kring puckel med både Robert som ny chef och att ”Mascot” tar en ny roll, kommer att skapa ännu fler framgångar så att både puckel och hela skidförbundet blir ännu fler och ännu bättre. Det jobb som är gjort fram till nu bäddar för att vi ska kunna ta nästa steg i utvecklingen, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör i SSF, i ett pressmeddelande.

Robert Hansson har en gedigen bakgrund inom skidsporten. Han har bland annat jobbat med skidskolan i Sälen i tio år, arbetat med flera skidlärarutbildningar och alpina tränarutbildningar.

– Jag kände ganska direkt att det här skulle vara både intressant och roligt. Samtidigt väldigt ansvarsfullt när du är en del av att skapa förutsättningar för barn, ungdomar och unga vuxna och deras drömmar, säger Robert Hansson.

”Bra stämning i sporten”

Under 1990-talet hade han en egen karriär inom puckel och för åtta år sedan var han med och startade Värmdö Freestyle MT.

– Efter det har jag engagerat mig mycket i klubben och hela puckelsporten på nationell nivå och det har varit roligt. Det är en bra stämning i sporten både mellan åkare, ledare och alla klubbar. Det är också en av anledningarna till att man är beredd att lägga mycket tid och energi på sporten.

Wallbergs OS-guld har lyft sporten

När Robert Hansson kliver på sitt nya jobb har Sverige en imponerande säsong bakom sig både nationellt och internationellt, där Walter Wallbergs OS-guld i Peking är höjdpunkten.

– Det är otroligt mycket bra i svensk puckel förtillfället, både internationellt och nationellt, som vi måste ta till vara. Se vad som ska förvaltas och vad som ska utvecklas ytterligare. Stötta det fantastiska jobb som görs i klubbarna, både vad gäller rekrytering, träning- och tävlingsverksamhet.

Det finns flera anledningar till att svensk puckel tagit ett stort kliv de senaste åren, enligt Hansson.

– Anläggningen i Idre är en av de saker som puckel arbetat med som gjort att vi är så bra i dag. Träningsförutsättningarna där under hösten är enormt betydelsefulla. För A- och B-landslaget, men också för klubbar och skidgymnasierna som har möjligheter att använda arenan.

”Har en passion för puckel”

Robert Hansson tillträder sitt nya arbete 1 april. Byter naprapatkepsen mot puckelmössan och ser fram emot sitt nya uppdrag.

– ”Maskot” har gjort ett gediget jobb, gjort väldigt många bra saker. Nu ska vi fortsätta att utveckla svensk puckel och det gör vi gemensamt, från klubb till förbundsnivå. Många vill den här sporten väldigt väl och jobbar för det. Folk har en passion för puckel och det gör att jag tycker det här ska bli otroligt roligt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer