Foto: Tor Andre Børresen

Solberg om kraschen i Finland: ”Nog den största kraschen jag haft”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg har brutit finska VM-rallyt efter en krasch på morgonens första sträcka, SS7. 20-årige Solberg och nye kartläsaren Criag Drew rullade 3,3 kilometer in på sträckan, båda klarade sig lyckligtvis oskadda i kraschen.

– Det var en hård smäll och det var nog den största kraschen jag har haft, så det var tufft helt klart, berättar Oliver Solberg.

Solberg låg på en fjärde plats i WRC2-klassen inför lördagens sträckor men rallyt fick alltså ett abrubt slut på dagens första sträcka.

– Det var en tuff morgon! Det var ett litet hopp, bilen bottnade litegrann och det var en stor sten på yttern som vi träffade, rullade och slog runt. Det var en hård smäll och det var nog den största kraschen jag har haft, så det var tufft helt klart, säger Solberg.

Någon omstart i morgon är inte aktuellt med tanke på skadorna på bilen.

– Bilen är ju inte fixbar på en natt i alla fall, så vi fortsätter inte i morgon. Det är synd att inte få mera erfarenhet igen och det är tufft just nu men det är så det är.

Ännu ett tufft bakslag för Solberg som även tvingades bryta senast i Grekland med den nya bilen.

– Det här är ju inte vad Oliver behöver, fyra brutna tävlingar i rad av olika anledning. Det är mycket press på Oliver som kanske är tungt att bära. Han är en talang utöver det vanliga och har framtiden för sig. Men nu hoppas jag att han tar ett steg tillbaka, inte jagar topptider utan istället jobba upp sitt självförtroende och låter farten komma efter hand, säger Jonas Kruse.

WRC i Spanien

Oliver Solberg får nu istället rikta in sig mot det kommande VM-rallyt i Spanien där han gör säsongens tredje start i WRC-klassen.

– Jag måste bara se framåt. Även om det är väldigt tufft just nu så är det svårt att se positivt, men jag måste se fram emot Spanien. Förhoppningsvis kommer det att bli en bra tävling och att jag kan köra där och ha riktigt kul med en snabb bil, säger Solberg

Kristensson tillbaka men bröt igen

Tom Kristensson startade om i rallyt efter att ha brutit i går med en trasig kylare.

– Idag vill vi inte köra sönder någonting, jag vill inte köra av vägen. Så här är vi, vägarna är fantastiska, säger Tom Kristensson i målet på sträcka nio där svensken hade femte tid av WRC2-förarna.

Kristensson llåg på en sjunde plats i WRC2-klassen halvvägs genom lördags etappen men tvingades på nytt bryta.

– Vi har tagit oss igenom dagens första fyra sträckor men ännu ett problem med kylaren betyder att vi bryter. En del av sträckorna har varit grymt roliga och utmanande men här slutar det för oss, skriver Kristensson i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.