Mattias Ekström positivt överraskad efter dagens etapp Foto: Bildbyrån

Ekström positivt överraskad: ”Kändes inte som att vi var så snabba”

Uppdaterad
Publicerad

Det har strulat en hel del för Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist i årets Dakarrally.

Men på dagens etapp stämde det bättre och duon kunde till slut köra in på en andraplats bakom den niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb.

– Jag måste säga att jag är lite överraskad över andraplatsen för det kändes inte som att vi var så snabba, säger Mattias Ekström.

Mattias Ekström och Emil Bergkvist riktigt bra med efter 20 mils körning av Dakarrallyts sjunde etapp när de körde på en sten. Något som både resulterade i en punktering och en trasig hjulupphängning. De blev ståendes i närmare tre och en halv timme innan bilen var reparerad och redo för att köras vidare.

Där och då gick drömmen om en bra placering upp i rök men det hindrar inte duon från att leverera bra etappresultat, som i dagens etapp, den tionde av sammanlagt 14, där de slutade tvåa bakom rallylegendaren Sébastien Loeb.

– Det var en smidig etapp. Vi inledde lite försiktigt men halvvägs försökte vi satsa lite mer, men jag måste säga att jag är lite överraskad över andraplatsen för det kändes inte som att vi var så snabba, men det är bara positivt, säger Mattias Ekström.

I dagsläget ligger duon på en 22:a plats i totalen, nästan sju timmar efter ledaren Nasser Al Attiyah.

KLIPP: Dakarprinsessan Annie Seel om att köra i Saudiarabien (1 januari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.