Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pierre-Louis och Sébastien Loeb. Foto: TT

Fransk skräll i Akropolisrallyt

Uppdaterad
Publicerad

Pierre-Louis Loubet ledde sensationellt Akropolisrallyt inför första etappens avslutande sträcka. Då slog den niofaldige världsmästaren Sébastien Loeb och kartläsaren Isabelle Galmiche till med en kanontid och övertog ledningen. Det skiljer dock bara 1,7 sekunder mellan fransmännen som båda kör för Ford.

– Jag förlorade tid under dagen så jag ville verkligen få till en bra sträcka, säger 48-årige Loeb till wrc.com.

25-årige överraskningen Loubet och kartläsaren Vincent Landais utnyttjade sitt sena startnummer på bästa sätt och vann två sträckor på raken under eftermiddagen – hans första i VM:s huvudklass.

– Vi hade problem med bromsarna i början på sista sträckan och servostyrningen på slutet. Jag ville ta bilen säkert i mål. Men det här är häftigt, att fajtas med Loeb säger Loubet.

Han ligger på en blygsam 14:e plats i sammandraget inför helgens tävling. Trea är finländaren Esapekka Lappi, 8,7 sekunder bakom.

Överlägsne VM-ledaren Kalle Rovanperä har haft det tufft som ”spårkarl” först på vägen. Finländaren är på nionde plats. Inte heller tabelltvåan Ott Tänak har kunnat matcha förarna i täten och ligger sexa. 

I morgon fortsätter rallyt med sex sträckor. SVT sänder från SS10 och SS13 med start 10.00 i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.