Glenn Olsson har varit VD för Rally Sweden i tio år. Foto: TT Nyhetsbyrån

Glenn Olsson lämnar Rally Sweden

Uppdaterad
Publicerad

Rally Sweden är ett av Sveriges största idrottsevenemang och om drygt sex månader körs nästa tävling. Nu står det klart att rallyts vd, Glenn Olsson, lämnar.

– Just nu är ett av Idrottssveriges absolut roligaste jobb ledigt, säger Bilsportförbundets generalsekreterare Anna Nordkvist.

Efter tio år på posten lämnar nu Glenn Olsson sin tjänst som vd på Rally Sweden.

– Det har varit otroligt roliga och fantastiska år på Rally Sweden. Jag är verkligen stolt över vad vi har åstadkommit och den utvecklingsresa som rallyt gjort. Flytten till Umeå var ingen lätt resa och efter tio år som vd är det nu dags för nya utmaningar, säger Glenn Olsson.

”Lösningen inte långsiktig”

– Rally Sweden har sin bas i Umeå nu vilket innebär även att jag behöver vara mer på plats där och ännu mer hemifrån och den lösningen är inte långsiktig för mig och familjen, förklarar Olsson som valt att avsluta sin tjänst som vd för Rally Sweden.

Idrottsevenemanget kommer att tillsätta en ersättare efter honom för rallyt och arbetet med det pågår för fullt just nu.

Men exakt vilken dag som blir den sista för honom är inte satt just nu. 

– Nej, det är inte klart och jag vill även hinna göra ett bra avslut för alla parter. Jag vill att rallyt fortsatt ska vara en framgång.

KLIPP: Här dyker Björn Gustafsson upp – som kartläsare i rally-SM (28 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi var mycket på semestrar när jag var barn där jag var kartläsare”, säger Björn Gustafsson inför onsdagens tävling. Foto: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.