Sébastien Ogier krockade men vann ändå Foto: Bildbyrån

Här krockar Ogier med en civilbil

Uppdaterad
Publicerad

Sébastien Ogier krockade med en civilförare, missförstod en polis som fick hoppa undan och körde sedan mot rött. Nu förklarar sig fransmannen och ber om ursäkt.

Sjufaldige världsmästaren Sébastien Ogier kolliderade med en annan bil när han var på väg till 17:e sträckan, den första för dagen, under VM-rallyt i Kroatien. Trots det lyckades han ta hem segern. 

Den ena dörren tog skada och eftersom förarna inte hade något serviceuppehåll under dagen fick Ogier bland annat tejpa för att hålla ihop delarna.

Det blev totalt 7 000 euro i böter för fransmannen. 5 000 för olyckan – och 2 000 för att han körde förbi ett rödljus strax efter incidenten. Ogier menar att han var chockad och missade trafikljusen.

Missförstod polis

Efter olyckan blev det ett missförstånd med en polis som var på plats. Ogier fick besked att han kunde köra vidare, varpå en av poliserna inte uppfattade. Han stod framför bilen och fick väja undan när fransmannen började köra.

Ogier har via sina sociala kanaler bett om ursäkt.

”Jag ber om utsäkt. Det blev ett stort missförstånd med spåket. Vi är verkligen glada att ingen skadade sig”, skriver han bland annat.

Se olyckan i klippet ovan.

KLIPP: Här missuppfattar Ogier och en polis varandra

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.