Fransmannen Thierry Neuville tog sin första seger i Monte Carlo-rallyt Foto: TT Nyhetsbyrån

Neuville vann sitt första Monte Carlo-rally

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville vann sitt första Monte Carlo-rally efter en tät kamp med Sebastien Ogier, som var tolv sekunder bakom.

– Det har varit en fantastisk känsla de senaste dagarna och det var så skönt att vi äntligen kunde vinna den här tävlingen, säger en glädjestrålande Neuville i SVT:s sändning. Stallet Hyundai firade våldsamt med kramar och tårar. 

Vid målgång väntade pappan som öppnade en flaska skumpa och sprutade ner bilen.

Toyotaföraren Ogier hade vunnit sex raka Monte Carlo-rallyn innan belgaren Neuville nu bröt den franska sviten. Inför dagens avslutande fyra sträckor ledde britten Elfyn Evans fem sekunder före Ogier och sex före Neuville.

Neuville vann samtliga fyra asfaltsetapper, blött och halt på vissa ställen, under dagen.

19-årige Rovanperä imponerande femma

Den finländske supertalangen Kalle Rovanperä slutade femma i sin Toyota.

– Jag är väldigt glad och har lärt mig mycket med mitt nya stall den här helgen. Det var en fin start på säsongen, säger 19-åringen.

Den regerande världsmästaren Ott Tänak bröt i fredags efter en våldsam krasch där bilen voltade flera varv utför en slänt.

– Säkerhetsutrustningen fungerade, vilket gjorde att vi klarade oss, säger Tänak som fick stanna kvar på sjukhus en natt för observation efter kraschen.

KLIPP: Se regerande världsmästaren Tänak Otts våldsamma krasch i Monte Carlo (24 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.