Evans i ledning inför avslutningen i Monte Carlo Foto: Janus Ree/Red Bull Content Pool

Sekundstrid i Monte Carlo-rallyt

Uppdaterad
Publicerad
Efter 12 körda sträckor är det endast 6,4 sekunder som skiljer topptrion åt i Monte Carlo-rallyt. Toppar gör britten Elfyn Evans som inledde dagen som tvåa.
– Det är en stor fajt i toppen. Allt vi kan göra är att fokusera på jobbet och göra vårt bästa, säger Evans till WRC.

Dagens etapp innehöll fyra sträckor och det har varit en jämn fajt i toppen av resultatlistan.

Sexfaldiga världsmästaren Sébastien Ogier inledde morgonen i ledning men bjöds precis som igår på stentufft motstånd under dagen av teamkamraten Elfyn Evans. Duon, som båda är nya i Toyota, har turats om i toppen av resultatlistan som ledare. På dagens sista sträcka över dryga 20 kilometer hade båda problem men Ogier tappade 4,9 sekunder mot Evans som därmed leder inför morgondagens avslutning.

Neuville skuggar

Thierry Neuville har behållit sin tredjeplats och med tre sträcksegrar idag utmanar han verkligen toppduon. Endast 6,4 sekunder skiljer topptrion åt med fyra sträckor kvar att köra.

Ifjol hade Sébastien Ogier en segermarginal på endast 2,2 sekunder, minsta segermarginalen någonsin, i det klassiska rallyt som i år körs för
88:e gången. Allt talar nu för ännu en rafflande avslutning på säsongspremiären av Rally-VM.

Ogier som är uppvuxen i området av rallyt har vunnit sex år i rad i Monte Carlo, frågan är om Evans eller Neuville kan bryta den segersviten? Neuville har som bäst varit tvåa i Monte Carlo, Evans bästa resultat hittills i säsongspremiären är en sjätteplats.

– Planen är att gå för segern men vi måste samtidigt köra smart och säkert, säger Thierry Neuville till WRC.

Oliver Solberg som kör Monte Carlo-rally för första gången har noterat starka sträcktider under dagen. På tre av dagens fyra sträckor hade 18-åringen fjärde bästa tid av alla R5-bilar. Under sträcka tio fick Solberg däremot känna på den så svåra svartisen som ställde till det. Bilens bakvagn skadades och Solberg tappade hela 22 minuter men tog sig till service i tid och kunde fullfölja dagen.

Sista sträckan, power stage, där viktiga bonuspoäng står på spel direktsänds i morgon i Sveriges Television kl 12.00 i SVT Play. Sträckan eftersänds sedan i SVT2 klockan 13:00.

Följ avslutningen i Monte Carlo direkt i SVT

Visa

Söndag 26/1:
SVT Play  – 12.00-13.30: Rally Monte Carlo – specialsträcka 16, Power Stage

SVT2 – 13.00-14.30: Rally Monte Carlo – specialsträcka 16, eftersändning
SVT1/SVT Play – 17:00-17:55: Rally Monte Carlo – sammandrag från deltävling 1 av 13

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer