Sebastien Ogier vann mexikanska VM-rallyt för femte gången. Foto: TT Bild

Ogier vann i Mexiko – Tänak toppar totalen

Uppdaterad
Publicerad

Trots att fransmannen Sebastien Ogier tog sin femte seger i det mexikanska VM-rallyt och årets andra VM-rally så räcker det bara till en andraplats i totalställningen.

Svenska rally-vinnaren Ott Tänak är totalledare efter sin tredjeplats.

Trots en del trubbel på tredje dagens förstasträcka där Sebastien Ogier tappade tid efter en punktering så var det aldrig några problem. Konkurrenterna fick också problem med de vassa mexikanska stenarna, drabbades av punkteringar, och Ogier hittade snabbt tillbaka till toppen.

Tvärsäker Ogier

Den sista dagen så var det en tvärsäker Sebastien Ogier som bara bevakade ledningen in i mål, och under den avslutande powersträckan tryckte fransmannen på gasen rejält och vann den sträckan med sex sekunder före tvåan Ott Tänak, Estland, och drygt åtta sekunder före trean Elfyn Evans, Storbritannien.

Totalt vann Ogier med 30 sekunder före Tänak och nästan 50 sekunder före Evans.

Tänak toppar VM

Trots att segern var den andra av tre möjliga i årets rally-VM för Ogier så toppar Ott Tänak totalt, strax före Sebastien Ogier.

Finske talangen Teemu Suninen fick ett tufft rally i Mexiko. Också.

Suninen tvingades bryta sitt tredje raka VM-rally. Först bröt Suninen Monte Carlo-rallyt i början på året, sen också svenska rallyt efter att ha varit med och slagits i den absoluta toppen.

Se sammandrag av det mexikanska VM-rallyt i SVT1 eller SVT Play klockan 23.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.