Foto: TT Nyhetsbyrån

Ott Tänak bröt VM-rallyt i ledning

Uppdaterad
Publicerad

Ott Tänak tvingades bryta VM-rallyt på Sardinien. Estländaren fick problem med fjädringen på sin Hyundai på förmiddagens sista sträcka. En ny tung smäll för Tänak som även ledde förra VM-deltävlingen i Portugal.

Det var en stor sten, som han inte kunde undvika, som låg i vägen för Tänaks bil och det var det som ställde till det för estländaren.

Dagens etapp blev en ren mardröm för Hyundai då även Dani Sordo tvingades bryta på den näst sista sträckan.Spanjoren låg tvåa när han sladdade ner i ett brunnslock och slog av bakhjulet.

– Det vore fel av mig att i det här läget ge Dani skulden för det inträffade. Vi vinner som ett team och förlorar som ett team. Det är en dag kvar att köra, påpekar Andrea Adamo, stallchef Hyundai.

Inför söndagens avslutande etapp leder fransmannen Sébastien Ogier komfortabelt. Den sjufaldige världsmästaren är 38,9 sekunder före stallkamraten i Toyota, Elfyn Evans.

Belgaren Thierry Neuville, Hyundai, ligger trea, 1.01 efter Ogier som toppar VM-tabellen inför helgens deltävling.

SVT sänder från rallyt på Sardinien imorgon söndag 08.30 och 12.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.