Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Oliver Solberg berätta om bilproblemen under rally-EM. Foto: SVT

Oliver Solberg irriterad trots ledning i rally-EM: ”Det är otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg, 21, leder rally-EM efter första dagen.

Ändå var svensken rejält irriterad efter strul med sin bil.

– Jag vill inte tappa tid, säger Solberg.

Med två sträckor kvar av fredagens tävling låg Oliver Solberg 6,1 sekunder före tvåan Hayden Paddon. Trots det var 21-årige Solberg besviken, då han hade problem med sin bil.

– Det är någonting som inte stämmer. Något är fel, känner du lukten?, hördes Solberg säga till sin kartläsare Elliott Edmondson.

Ändå lyckades Solberg utöka ledningen, och med en sträcka kvar ledde han med 7,9 sekunder ner till Hayden Paddon, från Nya Zeeland.

– Det är problem med styrväxeln. Bilen svänger till höger och vänster. Det är otroligt. Det är inte roligt. Jag skakar just nu. Jag vill inte tappa tid, sa Solberg inför den åttonde och sista sträckan under fredagen.

Men svensken behövde knappast oroa sig för att tappa tid. På fredagens sista sträcka utökade Solberg sin ledning till 10,2 sekunder.

Rally-EM i Värmland fortsätter under lördagen. Sändningsstart 10:00 i SVT1/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.