Solberg efter premiärsträckan: ”Så irriterande”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg, 20, var rejält irriterad då han gick i mål efter sin första sträcka som officiell fabriksförare i rally-VM. Han kunde nämligen inte höra sin kartläsare.

– Det är så oerhört irriterande, säger han i SVT:s sändning från Monte Carlo.

Rally-VM drog igång på torsdagskvällen i klassiska Monte Carlo. Det var den första sträckan med de nya hybridbilarna och svenske Oliver Solbergs första som officiell fabriksförare för Hyundai.

Men direkt då han gick i mål märkte man att han inte var nöjd med sin sträcka.

– Jag kunde inte riktigt höra vad du sade. Så irriterande, sade Solberg direkt efter målgång då han pratade med sin kartläsare Elliot Edmondson.

I intervjun sedan utvecklade han:

– Jag kunde inte höra honom. Allt annat lät för mycket. Det är så väldigt irriterande. Man tappar rytmen.

Fortsatta problem – och snurrning

Samma problem upprepades på andra sträckan och till råga på allt snurrade Solberg på toppen av bergstoppen Col de Turini. Han tappade en hel del tid och var till slut 36,5 sekunder bakom sträcksegraren Sébastien Ogier på sträckan.

Solberg är nu tia i rallyt, 58,8 sekunder bakom åttafaldige världsmästaren Sébastien Ogier som tog hem båda sträckorna.

Giganternas kamp

Ogier leder tävlingen 6,7 sekunder före landsmannen Sébastien Loeb inför lördagens sträckor.

De två veteranerna, 38 respektive 47 år gamla, ska inte köra hela VM-säsongen och därmed kommer Ogier alltså inte att försvara sin VM-titel.

Trea i rallyt är walesaren Elfyn Evans, 11,2 sekunder bakom Ogier. Fyra är ytterligare en fransman, Adrien Fourmaux, 17,9 sekunder bakom Ogier.

På femteplats ligger britten Gus Greensmith med svenske kartläsaren Jonas Andersson, de är 21,9 sekunder bakom ledaren.

Rallyt i Monte Carlo pågår till söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.