Känslosam Ogier vann brittiska VM-rallyt – meste vinnaren någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Femte segern i det brittiska VM-rallyt. Mest genom tiderna. Det är fransmannen Sebastian Ogiers facit efter segern med tio sekunders marginal till tvåan Jari-Matti Latvala. Finskt också på tredjepalts genom Esapekka Lappi.

Sebastian Ogier vann det brittiska VM-rallyt, för femte gången och skrev då historia som den som vunnit rallyt flest gånger av alla någonsin.

Fransmannen var drygt tre sekunder snabbare än tvåan Jari-Matti Latvala på den avslutande, nerkortade, sträckan och vann med totalt tio sekunder ner till finländaren.

– Det var tuff match och bra match och jag visste inte om jag skulle klara det. Jag är väldigt glad, säger en märkbart känslosam Ogier direkt efter loppet i SVT:s sändning.

Tidemand tia

– Jag är väldigt glad, nu har min son för första gången fått se mig vinna. Jag har lärt honom att när man vinner ska man hoppa på podiet, nu får han också se mig göra det, fortsätter han.

Ogier hakar i och med segern på Thierry Neuville i totalställningen. Han är nu bara sju poäng efter belgaren med 182 poäng.

Regerande världsmästaren i WRC2 Pontus Tidemand tog en andraplats i WRC 2-klassen bakom 18-årige Kalle Rovanperä.

Tidemand var även tia i totalen med både WRC- och WRC2-bilar inräknat.

Se ett sammandrag från VM-rallyt i Wales

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.