Dubble rallyvärldsmästaren Kalle Rovanperä kommer inte försvara sin VM-titel 2024. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Rallyvärldsmästaren byter spår – kör på deltid

Uppdaterad
Publicerad

Dubble rallyvärldsmästaren Kalle Rovanperä kommer inte försvara sin VM-titel 2024.

Finländaren kör bara utvalda delar av VM-programmet kommande säsong. Han delar bil med åttafaldige franske världsmästaren Sébastien Ogier.

– Jag har haft sex-sju fulla tävlingssäsonger och behöver ladda om batterierna. Nu är det ett bra tillfälle för det, säger finländaren till dirtfish.com

Ryktet visade sig alltså vara sant. Efter att ha säkrat sin andra raka VM-titel byter Rovanperä spår. Nästa säsong kommer 23-åringen bara köra de tävlingar han gillar bäst.

– Det tar mycket energi att åka runt världen och vara i ständigt tävlingsmode. Jag behöver ladda om batterierna och fokusera på framtiden, förklarar han och fortsätter:

Drifting väntar

– Det är ingen hemlighet att jag gillar drifting. Så det blir lite sånt och andra rallyevenemang utanför WRC under 2024.

Rovanperä har samtidigt skrivit ett nytt flerårskontrakt med Toyota. 2025 blir det full satsning mot en tredje VM-titel tillsammans med kartläsaren Jonne Halttunen.

SE ÄVEN: Elvyn Evans vann säsongsavslutningen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: WRC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.