Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool / C More

Sekundfajt i WRC – Breen starkast inför lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Craig Breen och Ott Tänak har haft jämn kamp i toppen av WRC-klassen under fredagens sju sträckor – 2,6 sekunder skiljer duon åt inför lördagen.

– Det har definitivt varit en av mina starkaste dagar, säger Craig Brren till WRC efter dagens sista sträcka.

Ott Tänak som bytt till M-sport Ford inför säsongen var i ledning med drygt två sekunder halvvägs genom dagen. Efter en urstark eftermiddag av irländaren Craig Breen, som är tillbaka i Hyundai, var det ombytta roller. 

Breen tog två sträcksegrar direkt efter service uppehållet och såg ut att stortrivas i bilen. Irländaren hade ett tufft år i Ford ifjol, bröt fem av de sex sista tävlingarna på säsongen. Inför Svenska rallyt berättade Breen att hans främsta mål nu i sin säsongspremiär var att hitta glädjen igen.

Svenska rallyt

– Förra året var jag oftast upp och ner eller fastnade i en häck någonstans, så det är som musik i öronen att vara i ledningen i kväll, säger Breen. 

Körningen snudd på perfekt 

– Breen är så värd detta! Efter tuffa fjolåret, så ser man vad detta betyder för honom. Han har visat känslor i sträckmålen som berör. Körningen har varit snudd på perfekt på en hel del spåriga vägar, säger SVT:s expert Jonas Kruse. 

Bakom Breen och Tänak jagar Esapekka Lappi på en tredjeplats, 11,2 sekunder från ledning. Morgondagens etapp är lång och svår, så det är bäddat för en fortsatt jämn kamp. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet