Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det fortsätter rulla på för Oliver Solberg. Foto: Bildbyrån

Solberg drygar ut sin ledning i WRC2

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg utökar sin ledning i WRC2 – 36 sekunders försprång i toppen inför eftermiddagen.

– En tuff morgon, första sträckan vann vi och här (ss11) pushade jag lite igen. Det kommer bli en tuff eftermiddag, säger Solberg till SVT Sport.

Oliver Solberg inledde lördagsetappen i Svenska rallyt med en ledning på 13 sekunder före finländaren Sami Pajari. Solberg öppnade dagen med en sträckseger på sträcka nio och utökade direkt sin ledning.  Pajari snurrade sedan på ss10 och finländaren tappade 40 sekunder och rasade till en fjärde plats i totalen, vilket gav 21-åriga Solberg ytterligare marginal i toppen.

Norrmannen Ole Christian Veiby inledde dagen som fjärdeplacerad men har efter två sträcksegrar avancerat till andraplats. Men avståndet upp till ledande Solberg är 31,4 sekunder. Förarna är nu inne på serviceuppehåll sedan återstår fyra sträckor under eftermiddagen.

Svenska rallyt

SS12 live i SVT

Eftermiddagsloopen inleds med ss12 Norrby som direktsänds i SVT2/SVT Play kl 14:00.

I WRC-klassen har irländaren Craig Breen under förmiddagen bevakat sin ledning. 

Ott Tänak tvåa tre sekunder bakom och Esapekka Lappi på tredje plats.

Topptrion från igår alltså intakt halvvägs genom dagen.

– Det var viktigt med en stark start och en bra loop. Nu kommer det vara tuffa förhållanden, men vi kan bara göra vårt bästa, säger Breen till SVT.

Regerande världsmästaren och fjolårssegraren i Svenska rallyt, Kalle Rovanperä var snabbast på två av morgonens sträckor. Finländaren ligger fyra just nu 10,3 sekunder från pallen.

KLIPP: Breen inför eftermiddagen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet