Solberg klar för VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Nästa säsong delar Oliver Solberg bil med Dani Sordo. Men redan nu är det klart att Oliver Solberg får köra både VM-premiären i Monte Carlo och Svenska Rallyt i huvudklasser.

Det berättade Oliver Solberg för SVT Sport idag, direkt efter säsongsupplösningen i Monza.

– Monte Carlo kommer att bli speciellt. Det blir första gången vi får visa upp de nya bilarna och de nya färgerna. Att få vara med om det som tredjechaufför blir väldigt speciellt, säger Solberg till SVT Sport.

– Det kommer att bli en tuff tävling, men vi har många tester och mycket förberedelser framför oss nu.

Nästa års VM-säsong inleds i Monte Carlo 20 januari och därefter väntar Svenska Rallyt i Umeå 24-27 februari för Solberg.

Redan på måndag om en vecka inleder Hyundai testerna med de nya hybridbilarna i Frankrike. Oliver Solberg åker dit med stärkt självförtroende, efter helgens femteplats i Monza. 20-åringen körde sensationellt bra och lovorden haglade över honom från alla håll efteråt.

– Det här var unge Solbergs stora genombrott, säger SVT:s expert Jonas Kruse.

– Fantastiskt kul. Det har varit en lång helg. Jag har lärt mig mycket. Det är andra gången på asfalt och det var inte lätt, men vi har ändå visat att vi har farten, avslutar en nöjd Solberg.

Se hela intervjun här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.