Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thierry Neuville fick problem med bilden under lördagen. Foto: C More

Stjärnornas fall i Akropolisrallyt: ”Slet hårt på förarna”

Uppdaterad
Publicerad

Både Thierry Neuville och Sebastién Ogier var i ledningen under lördagens etapp i Akropolisrallyt. Men när dagen var över var bägge stjärnförarna borta från resultatlistorna efter dramatik.

Kalle Rovanperä leder nu med över två minuter före spanske tvåan Dani Sordo inför avgörandet.

– Det var en felfri dag, säger den regerande finske världsmästaren till TV4play.

Neuville var på väg mot det toppresultat han behövde för att sätta press på VM-ledaren Rovanperä. Ett hårt slag på dagens fjärde sträcka förstörde rallyt. Fjädringen gick sönder och belgaren blev stående vid vägkanten när han ledde tävlingen.

Sebastién Ogier övertog ledningen och såg ut att hålla hela dagen. Men den åttafaldige världsmästaren rullade i mål på sista sträckan med dubbelpunktering och trasig fjädring.

– Oj, den här dagen slet hårt på förarna i toppen, konstaterade Rovanperä.

22-åringen dominerade lördagen på de brutalt svårkörda grekiska vägarna. Han vann fem av sex sträckor och har nu ett jätteläge att dryga ut sin 25 poäng stora VM-ledning. I morgon körs de tre avslutande sträckorna. SVT sänder höjdpunkterna från Grekland med start 18.15 i SVT2/play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.