Oliver Solberg. Foto: Bildbyrån

Succéstart för Solberg i Rally-EM

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg har haft en strålande inledning på rally-EM. Efter den första deltävlingen ligger den 18-årige svensken på tredjeplats och dessutom leder han juniorklassen.
– Det har varit en fantastisk helg,säger Solberg till fiaerc.com kort efter målgång.

Rom stod som värd när den första deltävlingen i rally-EM avgjordes i helgen och det svenska rallylöftet Oliver Solberg verkar trivas i Italien.

Solberg kom in till deltävlingens andra dag som totaltrea efter fin körning under lördagens sex specialsträckor. 

En placering hann höll, trots att han under söndagens nio sträckor fick nöja sig med två tredjeplatser.

18-åringen slutade 63 sekunder bakom ryssen Alexey Lukyanuk som vann den första EM-deltävlingen och 47 sekunder bakom tvåan Giandomencio Basso. Solberg, som dessutom vann juniorklassen på deltävling 55 sekunder före rumänen Simone Tempestini, är mycket nöjd med sin insats.

– Det har varit en fantastisk helg. Jag kom hit med hopp om att sluta topp tio. Jag tryckte på lite extra i några av sträckorna och det funkade bra. En tredjeplats är helt fantastisk, säger Solberg till fiaerc.com.

Nästa deltävling i rally-EM körs i Liepaja, Lettland, den 14-16 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer