Tidemand trea i Estland

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth tog en tredjeplats i WRC2-klassen och samlade viktiga poäng för mästerskapet.

– Jag är glad att vi har kommit i mål, vi har inget turbotryck, men vi är här och det är bra poäng och väldigt bra för mästerskapet, säger Pontus Tidemand i mål på sista sträckan.

Tidemand, som vann senaste i Mexiko och ligger trea i mästerskapet, har under hela helgen legat i topp fem i klassen i kampen om en pallplats.

Inför söndagens sex avslutande sträckor hade han drygt 12 sekunder upp till fransmannen Fourmaux på tredjeplats. Planen var att attackera rejält från start under de avslutande sträckorna men Tidemand och Barth fick tidigt problem med turbon och tappade tid. Trots det så höll dom sin fjärdeplats i totalen, starkt och stabil körning som sedan genererade avancemang i resultatlistan.

För Nikolay Gryazin som bevakat sin andraplats under helgen fick problem på sista sträckan och tappade över två och en halv minut – därmed rasade han till en femte plats. Fourmaux tog andraplatsen och Pontus Tidemand knep tredjeplatsen.

– Pallen är alltid huvudmålet och den här gången kändes det mörkt. Samtidigt vet man att man aldrig ska ge upp utan kämpa på, för vad som helst kan hända och det är inte över förrän mållinjen passerats. Det var trist att inte kunna pusha på som vi ville idag men jag får ändå vara nöjd med tävlingen, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Mads Östberg vann klassen och drygade därmed ut sin ledning i mästerskapet.

– En stabil insats av Pontus! Lite fart fattas för att nå toppen med Östberg i spetsen, men samtidigt ska vi komma i håg att bilarna framför satsar hårt i mer eller mindre fabrikssatsningar och utvecklar bilarna kontinuerligt. Skoda som Pontus kör för har numera inte samma fabrikssatsning som tidigare, där finns en förklaring. Nästa tävling som är stentuffa Turkiet passar Pontus bra och en seger där är nog nödvändigt för att kunna utmana om mästerskapstiteln, säger Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.