Mattias Ekström storsatsar på rallycross-Vm 2018 ihop med norrmannen Andreas Bakkerud. Foto: FIA World Rallycross

Bekräftat: Ekström bildar team med norske stjärnan Bakkerud

Publicerad

I måndags spekulerade SVT Sports motorexpert Jonas Kruse i att Mattias Ekströms nya teamkamrat till årets rallycross-VM kommer att heta Andreas Bakkerud. I dag är det officiellt att duon Ekström och Bakkerud gör en gemensam satsning i EKS-teamet, med fabriksstöd från Audi.

Med två nya bilar och med starkt stöd från Audi i ryggen ska EKS-teamet utmana Volkswagen 2018 med svenske världsmästaren Johan Kristoffersson i täten.

– Med stöd från Audi är vi redo för en storsatsning. Målet för 2018 är att vi ska konkurrera om både förar- och teammästerskapet. Det stod tidigt klart att vi behövde göra förändringar, därför håller vi på att förbereda två nya bilar som kommer att kunna ta upp konkurrensen med Volkswagen och Peugeot, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande.

Ekström som i måndags deklarerade att han lämnar det tyska DTM-mästerskapet, och nu står det klart att han utökar sin rallycrossatsning.

Andreas Bakkerud är klar för styrning i det nya EKS-teamet. Foto: FIA WORLD RALLYCROSS

Andreas Bakkerud (bilden) kommer närmast från det amerikanskstödda Ford-teamet med Hoonigan Racing Team.

– Det är en stor ära för mig att få köra i samma team som Mattias Ekström. Tillsammans med teamet hoppas jag kunna ta nästa steg i karriären och kunna utmana om VM-titeln, säger den 26-årige norrmannen, som även går under smeknamnet ”Baby blue” och har VM-seriens i rallycross största supporterskara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer