Mattias Ekströms fortsatta satsning i rallycross är ännu inte klar. Det hänger på pengarna. Foto: Bildbyrån

Ekströms rallycrossatsning hänger i luften

Uppdaterad
Publicerad
Mattias Ekström vill köra vidare i rallycross-VM – men någon satsning för 2018 är inte klar. Allt handlar om finansieringen.
– Jag fortsätter gärna om någon går in och hjälper till ekonomiskt. Själv har jag nått min gräns för vad jag vill och kan lägga in, säger Mattias Ekström till SVT Sport.

2016 års världsmästare Mattias Ekström krigar om ett silver i årets rallycross-VM. Men om han fortsätter i nästa års VM-serie är fortfarande ovisst. Och när ett beslut kommer går inte att säga. Ekström som kör i egen regi, har dessutom sina bilar ute till försäljning.

– Jag hade velat ha beslutet igår helst, men som jag sagt tidigare har jag tävlat med min egen spargris och plånbok i år, och det tänker jag inte köra vidare på, säger Mattias Ekström som hoppas att Audi kliver in med ekonomiska muskler 2018.

Den sista tävlingen i årets VM-serie i rallycross körs den 10 november i Sydafrika.

LÄS MER: Ford drar sig ur VM-serien i rallycross

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer