Johan Kristoffersson fick fira tillsammans med Gustav Bergström. Foto: Qnigan

Johan Kristoffersson fortsätter dominera rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sin vana trogen blev det en ny seger för Johan Kristoffersson.

På klassiska Spa-Francorchamps i Belgien smet han förbi en seriekrock och knep sin 32:a seger någonsin i rallycross-VM.

– Vi kan inte be om ursäkt för segern, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Även fast han inte riktigt kom till sin rätt under heaten så tog sig Johan Kristoffersson till final efter en tredjeplats i semin, men tack vare bra kvalplacering. Väl i finalen startade han från fjärde spår och kom upp som tvåa efter en smart manöver till insidan efter en lite knackig start.

Vid första hårnålen kom sedan en seriekrock där ledande Timmy Hansen fick en tryckare och vände runt. Då kunde Kristoffersson smita förbi och till slut ta segern.

– Tråkigt för Timmy. Han förtjänade inte det där, men samtidigt kan inte vi be om ursäkt för segern. Så här är det med sport, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Med på pallen var Kevin Hansen som kom tvåa och trean Gustav Bergström. För 19-årige Bergström var det den första pallplatsen i VM-karriären.

Kristoffersson leder förarmästerskapet på 111 poäng, 33 poäng före Kevin och Timmy Hansen samt Ole Christian Veiby.

På söndagen väntar ännu en deltävling från Spa-Francorchamps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.