Visa alla (3)

Kristoffersson vann ny deltävling i rallycross-VM

Publicerad

Den regerande världsmästaren Johan Kristofferssons storform fortsätter. Svensken vann den fjärde deltävlingen i årets rallycross-VM, vilket betyder att han vunnit tre av fyra tävlingar och drygar ut sin ledning. – Superskönt att få vinna, säger Kristoffersson till SVT Sport.

Efter vinsten i deltävlingarna i Barcelona och Montalegre kunde Kristoffersson ta sin tredje vinst på fyra tävlingar i söndagens race i brittiska Silverstone.

Kristoffersson vann först kvalet och kunde efter ny vinst i semifinalen ta sig hela vägen till final tillsammans med svenskarna Mattias Ekström och Kevin Hansen.

”Har den rätta turen”

Även där skulle Kristoffersson gå hela vägen, denna gång före norske Andreas Bakkerud som kom på andraplats.

– Det var jättebra rallycross vi fick se på den här banan. Kristoffersson hade ingen bra lördag, men däremot en fantastisk söndag. Två segrar i både tredje och fjärde kvalet, seger i semin och i finalen. Han har den där rätta turen nu, säger SVT:s expert Jonas Kruse.

Tuffare gick det för svenske Ekström och Hansen. Ekström slutade på fjärdeplats och Hansen slutade sist efter problem med bilen.

Drygar ut ledningen

I och med vinsten drygade Kristoffersson ut sin ledning ytterligare. Marginalen till tvåan Loeb är nu 14 poäng. Norske Bakkerud är ytterligare tolv bakom medan fjärdeplatsen delas av Mattias Ekström och Petter Solberg, båda tre poäng efter Loeb.

– Det känns bra med tre segrar innanför västen efter fyra deltävlingar, säger Kristoffersson.

Se intervjuerna med Johan Kristoffersson och Jonas Kruse i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer